Loading...

Kvindepakken

Til alle der vil integrere bækkenbundstræning under motion uanset om du har født eller ej. Kvindepakken indeholder alt hvad du har brug for til din træning hjemme efter fødslen, eller i en periode hvor du har lyst til at arbejde særligt med din bækkenbund.

Programmerne kan bruges af alle, der vil have fokus på at lære at bruge bækkenbunden bevidst under træning og forbygge inkontinens og nedsynkning af livmoderen. De er delt op så kvinder lige efter fødslen kan starte ud blidt med dybdeafspændende program og bækkenbund. Når du har været gravid, er det meget vigtigt at din fortsatte træning gøres med bevidsthed om bækkenbunden, resten af livet. Så behøver du ikke længere at træne din bækkenbund med lange knibe sessioner, men lærer at integrere det i din dagligdag

Du kan læse kapitlet om bækkenbunden og lære at få kontakt, eller bedre kontakt med din bækkenbund og begynde at træne efter dit eget niveau og tempo.

I den nye tid som mor, er en mor i balance, det vigtigste et barn har brug for, så hvis du ikke kan nå andet, så sørg for at få 10-15 min for dig selv hvor du bryder strømmen af tanker og aktivitet i dit sind og lytter til afspændingen eller arbejder med åndedrættet. Dette gavner ikke kun gravide, eller nybagte mødre, men alle mænd og kvinder, der søger roen.

Du får:

  • E-bog Vigtig viden om Bækkenbunden & lær at finde musklerne pdf
  • 3 Yogaprogrammer, Dybdeafspændende, Styrke og energi i bækkenbunde 2i1 og Program for bækken pdf
  • Åndedrætstræning & Afspænding mp3
  • Bækkenbund for begyndere mp3
  • Bækkenbund kort program mp3
  • Bækkenbund med forøvelser mp3
  • Bækkenbund for øvede mp3

 

E-Bog. Bækkenbundstræning er en vigtig del af din ugentlige træning. Uanset om du er mand eller kvinde er bækkenbundens muskler vigtige at kunne træne effektivt og især lære at spænde af i området. Bækkenbundstræningen starter med at lære hvor de forskellige muskler og lukkemuskler sidder og derefter langsomt træne op til styrkende knib. Alle kvinder, uanset alder, har brug for at forebygge urininkontinens, nedsynkning af livmoder og træne ugentligt, der er bare alt for mange der glemmer det og det kan have rigtig ærgelige konsekvenser, der ofte først viser sig senere i livet, når hormonerne ændres. 

Dybdeafspændende program.  Programmet kan bruges også selvom du ikke lige har født. Efter fødslen kan du have brug for at mærke din krop igen, spænde af og arbejde med særlige muskelgrupper. Du får øvelser der hjælper dig med at spænde af og strække musklerne blidt tilbage i den nu ikke gravide krop og afspændingen lotussøen til at bruge i hverdagen eller efter træning. Du får lydfiler til at træne din bækkenbund og åndedrætsøvelser der hjælper dig tilbage til opmærksomhed og ballance i en tid med mange forandringer. Programmet kan bruges før du har været til den vigtige 8 ugers lægeundersøgelse, hvor lægen undersøger din bækkenbunds muskler. Programmet kan ikke bruges af dig der har større bristninger, kejsersnit, bløder kraftigt eller er syg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Styrke og energi i bækkenbunden 2i1. Programmet kan bruges af alle, der vil have fokus på at lære at bruge bækkenbunden bevidst under træning og forbygge inkontinens og nedsynkning af livmoderen. Når du har været gravid, er det meget vigtigt at din fortsatte træning gøres med bevidsthed om bækkenbunden, resten af livet. Yogaprogrammet styrker dig og giver dig mulighed for en stund hvor fokus er på dig og din sundhed. I starten skal du kun bruge få af øvelserne, men langsomt kan du i løbet af nogle uger og når du føler dig parat bruge flere og flere øvelser fra programmet. Du opdeler programmet ved at lave hver anden øvelse, så varierer du også dine øvelser, fra gang til gang. Du får maveøvelser der ikke belaster bækkenbunden og lydfiler til at træne bækkenbunden og blive endnu stærkere til dine knib. Alle kvinder skal kunne holde et knib inden de begynder at træne mavemusklerne i belastende stillinger. Du får grundig vejledning i hvordan du lærer at holde knibne imens du træner kroppen og især mavemusklerne. Du skal været til lægen og få undersøgt din knibefunktion grundigt inden du arbejder med programmet og få grønt lys til din træning. Når du træner skal du være rask, føle dig frisk for at bruge programmet og starte stille ud, så du ikke mister motivationen eller overbelaster dig selv og din krop.

Program for bækken. Her får du information om bækkenproblemer i graviditeten og lærer at afspænde omkring dit bækken. Du kan træne dit bækken, selvom du har smerter, så du styrker dine muskler, men du skal lytte til kroppen. Musklerne er på arbejde omkring bækkenet i hele graviditeten, så det er meget vigtigt, at udspænde omkring bækkenet og afspænde, både de indre muskler i bækkenet og omkring bækkenet.

Åndedræt i hverdagen. Her en kort åndedrætsøvelse du kan bruge i hverdagen, du kan bruge den hjemme, når du skal have ro i kroppen og sindet, før træning, eller når du er på arbejde og skal have en lille pause

Det fuldkomne åndedræt. Kan anvendes hver dag som en afspænding af krop og sind. Du lærer at afspænde og være tilstede og nærværende i din krop. Kan også anvendes efter fødslen - når du trænger til en pause i hverdagen. Det fuldkomne åndedræt er Energigivende og afspændende og du kan bruge det mellem enkelte veer, når kroppen føles tung eller du føler kroppen er træt og du har brug for at slippe spændingerne, der kan tærre på din energi.

Stranden og Lotussøen. Du kan bruge afspændingerne efter din træning, eller når du har brug for en pause i hverdagen, hvor du restituerer og samler fornyet energi. Det er uvurderligt at skabe balance og ro i sindet hver dag. Du skaber kontakt indefter og bliver mere nærværende og tilstede i dit liv. Du kan overføre den til din tlf, ipod og tage den med dig.

 

4 Lydfiler. Her lærer du via lydfil at få fat i dine bækkenbundsmuskler. Bækkenbunden omfatter flere muskler og du får vejledning både i tekst og på lyd i at kunne finde de forskellige muskler og mærke bækkenbunden på en ny måde. Du lærer den så godt at kende at du vil træne mere effektivt og differentieret. Du får fif til hvordan du træner i det daglige uden det bliver kedeligt. og du introduceres for flere typer af knib for at variere din træning og styrke den i de forskelige måder den skal bruges på i hverdagen. Der er lydfil for begyndere, kort program til travle dage og de langt programmer med venepumpeøvelser og lydfil for de helt trænede der kræver udfordring. Husk altid at spænde af imellem knibene så du ikke får spændinger i bækkenbunden.